Bugün:19.07.2018 | 17:59

Sayın Üyemiz;

Dolaşım ve menşe belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi onaylanması ve vize edilmesine ilişkin eylemin hayata geçirilmesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulama takvimi uyarınca 14 Mayıs 2018 tarihinde A.TR Dolaşım Belgeleri özelinde tam otomasyon uygulamasına geçilmesinin planlandığı kaydedilmişti.

Diğer taraftan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, A.TR Dolaşım Belgesi için söz konusu uygulamaya 14 Mayıs 2018 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığının tüm idarelerinde geçileceği açıklanmakla birlikte, 14-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak ihracat işlemlerinde her iki usulde de düzenlenen (hem manuel hem de elektronik olarak) A.TR Dolaşım Belgelerinin kullanılabileceği, 28 Mayıs 2018 tarihinden sonra ise A.TR Dolaşım Belgesi’nin sadece elektronik ortamda düzenlenebileceği bildirilmiştir.

Bu itibarla, 14-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında A.TR Dolaşım Belgesi’nin elektronik ortamda ve manuel olarak düzenlenebileceği, 28 Mayıs 2018 tarihinden sonra ise söz konusu dolaşım belgesinin sadece elektronik ortamda düzenleneceği hususunu bilgilerinize sunarız.

KDZ. EREĞLİ TSO TARAFINDAN, STRATEJİK PLAN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 19-20 Haziran 2018 tarihlerinde 2 gün süren stratejik Plan Eğitimi ve Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi.

Çalıştayın 1. Günü 19 Haziran Salı İç Paydaşlar ile yapıldı. Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu Başkanlığı’nda, Akreditasyon Danışmanı Banu Yüksel’in anlatımları ve sunumu ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Türk, Serdar Bakkaloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Erdoğan, Kadir Çaygeç, Tasin Tanyıldız, Mevlüt Özdemir, Meclis Başkan Yardımcıları; Salih Topaloğlu, Taha Kuyumcuoğlu, Meclis Üyeleri, Suat Keleş, İzzet Dertli, Süreyya Sertaşı, Cenk Koşun ve Mahir Akbaba yer alırken Meslek Komite Üyeleri ve Oda Personeli düzenlenen Çalıştay da yer aldılar.
Sabah 09:30’da başlayan Çalıştay, akşam saat 17:30’a kadar devam etti. Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş Çalıştay hakkında, Yöneticilerin gayretli ve heyecanlı olmasını son derece memnun karşılarken, akşam saatlerine kadar süren çalıştay da işlerinden vakit ayırarak Odamızın gelişmesi için gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı tüm Yönetim Kurulu Üyelerine , Meclis Üyelerine, Meslek Komite Üyelerine ve Personele teşekkür etti.

20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA GÜNÜ DIŞ PAYDAŞLARIMIZ İLE ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ.
20 Haziran 2018 Çarşamba günü saat 14:00’te İlçe Protokolü ile Çalıştay’ın 2. Oturumu düzenlendi. Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ev sahipliğinde, Akreditasyon Danışmanı Banu Yüksel’in Moderatörlüğü’nde gerçekleştirilen Çalıştaya; Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, BEÜ Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hasan Köşker, Kdz.Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, 22. ve 23. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Karaoğlu, MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Sezer, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Temsilcisi Hakkı Yavuz Toplu, Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Türk, Serdar Bakkaloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Özgür Erdoğan, Tasin Tanyıldız, Meclis Başkan Yardımcısı Taha Kuyumcuoğlu ve Meclis Üyesi Suat Keleş yer aldılar.
Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş’in açılış konuşması ile başlayan Çalıştay, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kürsüde yaptığı konuşma ile devam etti. Hüseyin Uysal’ın konuşmasının ardından tüm katılımcılara tek tek söz verilerek Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe hakkında görüşleri ve önerilerine yer verildi. Çalıştay’ın düzenlenmesinden son derece memnun kalan katılımcılar başta Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş olmak üzere tüm Yöneticilere böylesine önemli bir organizasyona imza attıkları için teşekkürlerini ilettiler.

Düzenleme: 21 Haziran 2018