Notice: Undefined index: tarih_en in /var/www/vhosts/ereglitso.org.tr/httpdocs/yayin.php on line 15
HES KODU SORGULAMASI - Ereğli TSO

HES KODU SORGULAMASI

01 Ocak 1970 HES KODU SORGULAMASI
HES KODU SORGULAMASI

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odamıza iletilen “HES Kodu Sorgulaması” konulu yazısına istinaden 15/09/2020 Salı gününden itibaren odamızda gerçekleştireceğiniz işlemlerde HES KODU Sorgulaması gerçekleştirilecektir.

Her geçen gün artan vaka sayılarından dolayı çalışanlarımızın ve toplum sağlığının korunması daha da önemli hale gelmiştir. Bu sebeple Odamız Hes Kodu Sorgulaması uygulanmasına geçiş yapmıştır.

HES KODU OLMAYANLAR KURUMLARA GİREMEYECEK

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) kodu olmadan giriş yapılamayacak. Bu kapsamda Odamıza işlem yaptırmak için gelen Üyelerimizin HES kodu alması gerekmektedir.

Aşağıdaki rehberden HES kodunun nasıl alınacağını öğrenebilirsiniz.

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, yurt içinde güvenle uçmanız için T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır.

Kendi oluşturacağınız HES Kodunuz, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak Odamıza girişiniz ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilecektir.

 HES KODU NE İŞE YARAR?

Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına girişlerde HES Kodu kullanımıyla:

- Covid-19 hastalığına maruz kalmış ya da hastalarla temas etmiş kişilerin girişlerinin engellenmesi ve diğer kişileri riske atmalarının önlenmesi amaçlanmaktadır.

 

HES KODUM YOK, HES KODUMU NEREDEN ALACAĞIM?

 

-Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,

-2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;

- HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

- TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,

E-Devlet üzerinden

https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme

 adresinden alabilirsiniz.


Photos