Notice: Undefined index: tarih_en in /var/www/vhosts/ereglitso.org.tr/httpdocs/yayin.php on line 15
ZONGULDAK TEKNOPARK’IN 3. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI - Ereğli TSO

ZONGULDAK TEKNOPARK’IN 3. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

01 Ocak 1970 ZONGULDAK TEKNOPARK’IN 3. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI
ZONGULDAK TEKNOPARK’IN 3. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

 

Türkiye’nin 59. faal Teknoparkı olarak faaliyetlerine başlayan Zonguldak Teknopark’ın III. Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Mart Cuma günü Teknopark hizmet binasında gerçekleştirildi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Teknopark kurucu ortakları olan İl Özel İdaresi, Zonguldak, Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri katıldı.

Teknopark’ın 2020 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler, finansal yapısı ve gelecek vizyonu hakkındaki görüş ve planlamaların ele alındığı toplantıda, Zonguldak Teknopark A.Ş.’nin yeni bina inşaası ve planlanan Kuluçka Merkezine ilişkin Bakanlıktan yapılacak talepler görüşüldü.

Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu tarafından sunulan Faaliyet Raporunda, Teknopark’ın faaliyete başladığı 11 Ekim 2018’den beri, toplam 16 firma ve 17 projeye ev sahipliği yaptığı ve beş Ar-Ge firmasının projelerinin başarıyla sonuçlandığına değinildi. Kesikoğlu, Proje seçiminde, milli katma değeri yüksek ürün üretimi odağında oldukça titiz davranıldığını ifade etti. Sunumda ayrıca Teknopark bünyesinde yapılmış Fikri Sınai Mülkiyet Hakları başvurularına ve ön kuluçka ve firmaların başarılarına yer verildi.

Yönetim Kurulu üyelerinin seçimiyle devam eden toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanlığına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Zonguldak İl Özel İdaresini Temsilen Zonguldak İli Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Yönetim Kurulu Üyeliğine Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş oy birliği ile seçildi.

Toplantıda söz alan Arslan Keleş, Ereğli’de bulunan girişimciler için Ereğli’ye kuluçka merkezinin açılmasını ve Ereğli ve Alaplı OSB bölgesinin ortasına Teknoloji Geliştirme Bölgesinin açılmasıyla ilgili çalışmalara başlanmasını teklif etti.  Arslan Keleş’in sunmuş olduğu teklif Kurul tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Teknopark’ın pozitif yönde gelişimi ile ilgili fikirlerin tartışıldığı toplantı, dilek ve temenniler ile sona erdi.