KDZ.EREĞLİ TSO, GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKALARINI DÜZENLENEN TÖRENLE TAKDİM ETTİ.

05 Ocak 2018 KDZ.EREĞLİ TSO, GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKALARINI DÜZENLENEN TÖRENLE TAKDİM ETTİ.
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kdz.Ereğli TSO’nun Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğinde düzenlediği ‘KOSGEB Uygulamalı Girimcilik Eğitimleri’ni başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları 5 Ocak Cuma günü Oda hizmet binasında gerçekleştirilen törenle verildi.
Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın, KOSGEB Zonguldak Müdürü Güven Aktaş, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Çınar, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çivici, Akademik Danışmanımız Yard.Doç.Dr. Ferdi Kesikoğlu ve BAKKA Temsilcisi Hakkı Yavuz Toplu katıldı.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın , 10 gün önce hayatını kaybeden TSO Başkanı ve Onursal Başkan Yaşar Tetiker’i saygı ve rahmetle andığını belirterek başladığı konuşmasını; “Bizler Yaşar Başkan ile birlikte göreve başladığımız 2013 yılından bugüne girişimcilik eğitimlerine ayrı bir önem verdik. Girişimciliğin özendirilmesine yönelik verdiğimiz eğitimler, bilgilendirme toplantıları, konferanslar sayesinde girişimci ve girişimci adaylarımız; gelişen teknoloji ve gelişen sektörlerle ilgili kendilerini geliştirme fırsatı yakalamışlardır. Odamız tarafından 2013 yılından buyana 6 tanesi BAKKA işbirliği ile olmak üzere 11 girişimcilik eğitimi tertip etmiş bulunmaktayız. Bu yapmış olduğumuz girişimcilik eğitimlerinde 480 tane girişimci adayımız eğitimlerini tamamladı. Bunların içerisinden 60 tane girişimcimizde işletmesini kurmuş ve bir kısmı da şuanda proje aşamasında işletmesini kurmak üzeredir. Bugün burada mezun olan girişimcilerimizi de tebrik ediyorum. Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcilerimiz için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ülkemize, bölgemize ve ilçemize katma değer sağlayacak, istihdam yaratacak projelerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum.”sözleri ile sürdürdü.
Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu; konuşmasında girişimcilik eğitimlerini tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, “sizler bu süreçten sonra işinizi kuracaksınız ve çalıştığınız takdirde de güzel kazançlar elde ederek, hem kendinize hem çevrenize hem de memleketinize faydalı bir bireyler olacaksınız. Türkiye’de iyi girişimci örneklerimiz var. Sıfırdan başlayarak başarı elde etmiş ve bugün sayılı işadamları arasına girmiş bir sürü girişimcimiz var. Ereğli’de Erdemir’in ve kömürün olması insanlarımızı daha çok bu alanlarda işe girmeye yöneltmiş. İlçemizdeki nüfusumuzun neredeyse yüzde 60-70’i buralardan emekli olmuş. Dolayısıyla bu iki iş alanı bizim teşebbüs gücümüzü bir bakıma zayıflatmış. Girişimci olmak görüyoruz ki cesaret istiyor, herkes bu alana giremiyor. Sizleri ben bu işe talip olduğunuz için kutluyorum. Önünüz açık, çok rahatlıkla bu alanlarda başarıyı yakalayabilirsiniz. Odamıza da teşekkür ediyorum bu tür aktivitelere ev sahipliği yaptığı için.”ifadelerine yer verdi.
KOSGEB Zonguldak Müdürü Güven Aktaş ise kursiyerlerin almayı hak ettikleri sertifikaların başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasına vesile olmasını temenni etti ve “ girişimlerinizin ekonominin kalkınmasına yardımcı olacağına inanıyorum. Bu aldığınız sertifikalar işletmelere dönüştükçe bölgedeki ekonomik boşluklar doldurulacak. Yeni fikirler ortaya çıkacak ve bu da bölgemizde ekonomik canlılık ortaya çıkaracaktır.”dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile birlikte son buldu.