20 Şubat 2018 KARADENİZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞINDAN VERGİ KAYITLARINI KONTROLE DAVET
5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca; Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri 2018 yılının NİSAN ayında yapılacaktır.

5174 sayılı TOBB Kanunu’nun 83.maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis Seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, varsa hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları 20/02/2018 Salı günü ile 23/02/2018 Cuma günü mesai bitimine kadar hafta içi her gün 08:30 – 17:30 saatleri arasında Oda Genel Sekreterliği’nde ve Odamız ilan panosunda incelemeye açık olup, hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların yazılı olarak yapılması gerekmektedir.

Vergi kayıtlarında hata olan üyelerimiz durumlarını vergi dairesinden vergi mükellefiyet yazısı ile birlikte Oda Başkanlığı’na hitaben yazılmış bir dilekçe ile Odamıza başvurarak kayıtlarının düzeltilmesini isteyebilirler.

Kanunun bu amir hükmünü yerine getirmeyen ve vergi mükellefiyeti kayıtlarını kontrol etmeyen üyelerimizin, Odamızdaki mevcut vergi mükellefiyeti kayıtlarının üyelerimizce doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır

İlanen tebliğat olunur,
Önemle duyurulur.