KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA ÜYELERİNE 7143 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU ANLATILDI

18 Temmuz 2018 KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA ÜYELERİNE 7143 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU ANLATILDI
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nda düzenlenen toplantıda 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu anlatıldı.
Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürü Mustafa Şengül, Kdz. Ereğli TSO toplantı salonunda 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu´na ilişkin üyelere ve ilçedeki mali müşavirlere yönelik bilgilendirmede bulundu.


Toplantıda ilk sözü alan Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, Kanun kapsamının 31 Mart 2018 tarihi esas alınarak düzenlendiğini belirterek, vergiler için bu tarihten önceki vergilendirme dönemlerinin kapsama girdiğini söyledi.
Gövce, söz konusu kanunun amacının vatandaşın kamuya olan borç yükünün azaltılarak, taksitler halinde ödenmesine imkân verilmesi olduğunu ifade ederek, bu kanundan faydalanmak için başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerektiğini belirtti.
SGK İlçe Müdürü Mustafa Şengül´de yasanın SGK´yı ilgilendiren kısmı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantı konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam etti. Toplantıyı SGK Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, TSO Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Ahmet Türk ve Serdar Bakkaloğlu, TSO Yönetim Kurulu üyeleri Tasin Tanyıldız, Özgür Erdoğan TSO Meclis Başkan yardımcısı Salih Topaloğlu, TSO üyeleri ve ilçede görev yapan mali müşavirler katılım sağladılar.