22 Şubat 2019 ODAMIZ VE TOBB MEYBEM A.Ş. İŞ BİRLİĞİNDE SERVİS ŞOFÖRLERİ SEVİYE 3 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

KDZ.EREĞLİ TSO’DAN ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

SERVİS ARACI ŞOFÖRÜ İÇİN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMA ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİR.

Servis Aracı Şoförlüğü yapanlar bundan böyle Mesleki Yeterlilik Belgesi almak zorundadırlar.

Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile;

• Okul servis şoförleri için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale geldi
  • Sorumlu: İçişleri Bakanlığı
  • Belgesiz sürücüler, hizmet veremeyecek
  • Son tarih: 03/09/2020

Okul Servis Araçları Yönetmeliği Kapsamında Taşıma İşlerinde Çalışanlar İçin Şartlar

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Kimleri Kapsıyor? Kim Hangi Belgeyi Almalı?

• Okullara servis aracı hizmeti veren şoförlerin tamamı

Yetkili

Alınacak Mesleki Yeterlilik Belgesi

ÜCRET

Servis Aracı Şoförü

Seviye 3

610 TL

Sınav ve Belgelendirme Ücret Detayları Nelerdir?

Servis Aracı Şoförü Seviye 3 sınav ücreti KDV dahil 610 TL’dir.

Mesleki Yeterlilik Sınavına Giriş İçin Hangi Dokümanlar İbraz Edilmeli?

• Islak İmzalı Başvuru Formu
  • Fotoğraf
  • Ücretin yatırıldığına dair dekont
  • SRC2 mesleki yeterlilik belgesi
  • Psikoteknik rapor
  • Adli sicil kaydı
  • Ehliyet (Trafik Kanunu’na uygun olarak alınmış)

Sınav ücreti; İş Bankası Akay Şubesi IBAN: TR57 0006 4000 0014 2011 1580 36  hesabına yatırılmalıdır.

Para Yatırılması Hakkında Önemli Not:
Lütfen Ücretleri Yatırırken, Ad-Soyad, TC Kimlik No, Başvuru Yapılan İlçe ve Sınav Bilgilerini Dekontun Açıklama Kısmına Yazınız. (AD-SOYAD, TC , KDZ.EREĞLİ, SEVİYE 3 SINAVI İÇİN )

Adayların, sınavdan başarılı olduktan sonra “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alabilmeleri için, Mesleki Yeterlilik Kurumu’na belge masraf karşılığı olarak ödenmek üzere, 150 TL belge ücreti ödemelidir.

Önemli Not: Servis Aracı Şoförü Seviye 3 meslekleri sınav ve belgelendirme ücretleri “Devlet Teşviki” kapsamında değildir. Dolayısıyla sınav ücretleri, geri ödenememektedir.

• 26 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olmak
  • Devletin güvenliğine, anayasal düzene karşı vb. suçtan hüküm giymiş olmamak
  • D sınıfı sürücü belgesi için en az beş yıllık, D1 sınıfı sürücü belgesi için en az yedi yıllık sürücü belgesine sahip olmak ve her yıl okul servis şoförlüğüne uygun olduğuna dair aile hekiminden rapor almış olmak
  • Şoförlük mesleği bakımından her beş yılda bir yetkili kuruluşlardan psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren rapor almak
  • SRC2 mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak
  • 5544 SAYILI KANUNA GÖRE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP OLMAK

Yetki Belgesi Ne Kadar Süreyle Geçerlidir?

Yetki Belgesi, 5 yılda bir yenilenecektir. Aynı şekilde mesleki yeterlilik belgeleri de 5 yılda bir yenilenecektir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı, Hangi Kurum Tarafından Sorgulanacaktır ve Denetlenecektir?

• Her yıl Valilik ve Kaymakamlık tarafından oluşturulacak denetim komisyonu tarafından denetlenecek.

Ayrıca;

• Milli Eğitim Bakanlığı
  • İçişleri Bakanlığı
  • Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
  • Kolluk kuvvetleri her türlü denetim yapmaya yetkilidir.

Tüm evrakların Ticaret ve Sanayi Odası ‘na teslim edilmesi gerekmektedir.  Tel: 0372 316 11 61 Dahili:111 - 129           İsmail Ocak – Kubilay Arslangörür