Sanal Ticaret Akademisi Hakkında

03 Nisan 2020 Sanal Ticaret Akademisi Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 21.03.2020 tarih 3123 sayılı yazıda;

Ticaret Bakanlığı'nın yazısına istinaden;

Sanal Ticaret Akademisi, İlgili Bakanlık tarafından Türk Ticaret ve ihracat ekosistemini güçlendirme amacıyla geliştirilen, girişimcilere, esnaflara, sanatkarlara, öğrencilere, çalışanlara ve kariyere katkı sağlamak isteyen tüm vatandaşlara yönelik bir uzaktan eğitim platformudur. Platform, 7/24 erişim olanağı sağlamakla birlikte ücretsiz ve herkese açık olup; "Dış Ticaret", "İç Ticaret", "Girişimcilik" olmak üzere 3 adet sertifikalı eğitim programını hizmete sunmaktadır.

Sanal Ticaret Akademisi'nin, firma kapasitelerini geliştirme, girişimcilerin şirketleşme sürecini kolaylaştırma ve vatandaşların kariyerine katkı sağlamasını teminen İlgili Bakanlık tarafından basın, sosyal medya, web sayfası vb. yöntemlerle tanıtımı yapılmaktadır. Bu itibarla, belirtilen paltformun başta firmalar ve girişimciler olmak üzere daha fazla sayıda vatandaşa erişimin sağlanması ve etkili tanıtımının yapılabilmesi amacıyla; http://akademi.ticaret.gov.tr/ bağlantı adresinden daha fazla bilgi edinilebilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.